open-navfaktor-logo
search
Trener Tuzla Cityja
Musemić respektuje Plave: Željezničar je uvijek Željezničar
Novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Tuzla Cityja počeli su pobjedom, i to na teškom gostovanju kod Sarajeva, gdje su slavili s 2:1.
23.07.2021. u 12:57
get url
text

U drugom kolu izabranici Husrefa Musemića će na Tušnju ugostiti sastav Željezničara koji je u prvom ovosezonskom duelu na Grbavici odigrali 1:1 sa Borcem.

- Da bi naši bodovi protiv Sarajeva dobili pravu vrijednost, trebali bismo dobiti i ovu utakmicu. Igramo protiv ekipe koja je doživjela određene promjene kako u igračkom kadru, tako i u stručnom, jer su tu novi trener i dosta mladih igrača koji su željni afirmacije, koji su protiv Borca odigrali jednu jako dobru utakmicu, bili su jako motivisani, tako da ćemo i mi trebati odigrati dobru utakmicu i uložiti maksimalan trud da bi došli do željenog cilja, a to je pobjeda - kazao je Husref Musemić, te naglasio kako Željezničar ima njegov respekt.

- Bez obzira na to u kakvom sastavu Željezničar dolazio i kakve promjene imali, Željezničar je uvijek Željezničar i maksimalni respekt i poštovanje imamo prema tom klubu, tako da s naše strane i sa strane igrača će biti maksimalno ozbiljan pristup i želimo do tri boda - naglasio je Musemić.

Utakmica Tuzla City - Željezničar igra se u subotu sa početkom u 21 sat, a pravdu na ovom meču dijeliti će Frano Jelić iz Širokog Brijega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.