open-navfaktor-logo
search
Sarajevo protiv Borca
Musemićeve muke: Jedan se oporavi, drugi se povrijedi
U osvrtu na stanje igračkog kadra, ocijenio je kako su problemi i dalje prisutni
24.09.2019. u 11:34
get url
text
get url
text

- Ekipa Sarajeva u utakmicu s Borcem ulazi pod imperativom pobjede, a atmosfera u klubu pred ovaj meč je dobra, istaknuto je danas na pres-konferenciji Fudbalskog kluba Sarajevo.

Deseto kolo BH Telecom Premijer lige donosi susret Sarajeva i Borca, koji je na rasporedu u srijedu od 18.00 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Šef Stručnog štaba Bordo tima Husref Musemić kazao je kako poslije poraza u Tuzli od ekipe Tuzla City, FK Sarajevo u utakmicu s Borcem ulazi pod imperativom pobjede.

- Da bismo do te pobjede došli, sigurno je da ne možemo izgledati ni približno onako kao što smo izgledali u Tuzli, moramo uložiti puno više želje i truda - naglasio je Musemić, navodeći da Borac ove sezone igra po principu "toplo-hladno" te da imaju tri - četiri igrača koji iza sebe imaju zavidne karijere i kvalitet.

Precizirao je da će ekipa Sarajeva morati uložiti puno truda i voljnog momenta/želje da bi stigli do tri boda.

U osvrtu na stanje u pogledu igračkog kadra, ocijenio je kako su problemi i dalje prisutni, kao i od samog početka prvenstva, te da je nužno iznaći najbolje noguće rješenje.

- Nažalost, u situaciji smo da se jedan igrač oporavi, a drugi povrijedi, a za te koji se oporave pitanje je koliko su u ovom trenutku spremni vremenski provesti na terenu - dodao je Musemić.

Prvotimac FK Sarajevo Besim Šerbečić kazao je kako u Sarajevo dolazi jedna kvalitetna ekipa, s nekoliko kvalitetnih individualaca poput Stojana Vranješa. 

- Sigurno je da smo pod blagim imperativom pobjede, ali ne smijemo biti naivni i zaletiti se - precizirao je, najavljujući da će se ekipa Sarajeva postaviti tako da uzme sva tri boda.

Odgovarajući na novinarski upit o raspoloženju igrača uoči spomenutog meča, Šerbečić je kazao da atmosfera i pored poraza u prošlom kolu nije poljuljana, te da je od prvog dana njegovog dolaska u klub atmosfera zdrava, odnosno da se ne radi o nekoj velikoj rezultatskoj krizi da bi se odnosi i raspoloženje u ekipi poremetili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.