open-navfaktor-logo
search
Svjedočio u sudnici
Muslimović: Nisam udario Sonju, gricnuo sam je za rame, bila je pijana i srušila se kao kruška
Pjevač Halid Muslimović, optužen za fizički napad na svoju bivšu partnerku Sonju Bašić u ljeto 2018. godine, svjedočio je danas u Osnovnom sudu Banja Luka. 
30.01.2020. u 12:47
get url
text

Odbacio je da ju je kritične večeri udario, a tvrdi da se on od nje branio. Objasnio je i da je ona njemu nanijela povrede, zbog čega je "15 dana nosio košulju dugih rukava". 

Muslimović je optužen da je 27. jula 2018. godine na putu iz Kozarca ka Banjoj Luci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašić sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. U jednom momentu je zaustavio auto i za kosu je izvukao sa suvozačevog mjesta, a onda upet ugurao u auto i dovezao do Banje Luke, udarivši je nekoliko puta. Kada je zatražila da je ostavi kod stana u ovom gradu i rekla da će pozvati policiju, rekao joj je "Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozat ću te u gepeku, mrak će te progutati". Bašić je naneseno više povreda, podliva i oguljotina, kao i ugriz u predjelu ramena.

Njih dvoje su prije kritičnog događaja bili u jednom lokalu u Kozarcu, gdje je Muslimović imao koncert. On tvrdi da je ona tražila da tu večer on ostane s njom u Banjoj Luci, dok je Bašić ranije ispričala da je došla kako bi s njim razgovarala o novcu koji joj duguje. 

Muslimović je danas tvrdio da je Bašić bila vidno pijana kada su krenuli ka Banjoj Luci. 

- Udarala me, otimala volan, pokušavala izvući ključ... - kazao je Muslimović. 

Ispričao je i da je on nije gurnuo dok je pokušavala izaći iz auta, nego da je bila pijana i da se "sama srušila kao kruška". 

Govoreći o ugrizu, Muslimović je objasnio da joj je zapravo htio "pomoći". 

- Ima ona naša narodna: "Pijanca treba malo ispljeskati ili ugristi". Ja sam je zato malo gricnuo za rame - rekao je Muslimović. 

Materijalnih dokaza o alkoholisanosti oštećene nema, ali su neki svjedoci odbrane danas ispričali da je sporne večeri, uoči napada, pila viski i navodno sama popila oko jednu i po flašu. 

Tužiteljica se protivila izjavama ovih svjedoka, tvrdeći da su "instruisani i naručeni", zbog prijateljstva s Muslimovićem. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.