open-navfaktor-logo
search
Ozbiljan incident
Na benzinskoj pumpi: U Austriji napadnut reprezentativac Hrvatske
Navijači austrijskog prvoligaša Rapida navodno su napali Luku Sučića, fudbalera Red Bull Salzburga i reprezentativca Hrvatske.
18.05.2022. u 13:57
get url
text

Nemilii događaj dogodio se na benzinskoj pumpi nedaleko Beča nakon što je njihova ekipa doživjela poraz od Salzburga (0:1).

Policija i klub Red Bull Salzburg potvrdili su incident agenciji APA, a bečki Rapid je osudio "bilo kakav i sve vrste napada", javlja ova agencija.

S druge strane list Krone objavio je priču o napadu na 19-godišnjeg Sučića i jednog od članova stručnog štaba koji je bio s njim, te dodaje da njih dvojica nisu povrijeđeni, a da policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Zbog obaveze podvrgavanja doping testu mladi hrvatski reprezentativac nije se vratio u Salzburg klupskim autobusom nego s članom stručnog štaba u njegovom osobnom automobilu. Kada su se zaustavili na benzinskoj pumpu Steinhausl, jedini strijelac na utakmici protiv Rapida i njegov saputniku bili su napadnuti, piše Krone.

Ovaj list, ali i Red Bull Salzburg tvrde da su napadači prepoznati kao navijači Rapida, dok policija nije željela potvrditi, ali ni demantovati ove natpise. Napadači su udarali automobil i pivom zalili Sučića, izjavila je portparol policije, dodajući da niko nije povrijeđen. Kada se pojavila policija, napadači su pobjegli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.