Na Dan šale “Gluha svadba“ u Narodnom pozorištu Sarajevo

Objavljeno: 29.03.17 u 17:01

Komedija Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica "Gluha svadba", koja je prema motivima rumunskog filma "Nunta muta" reditelja Horatiua Malaelea i scenarista Adriana Lustiga i H. Malaelea, režirala Lajla Kaikčija, gostovat će u subotu, 1. aprila na sceni Narodnom pozorištu Sarajevo.

 

Gluha svadba: Komedija Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica
Gluha svadba: Komedija Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica

U predstavi igraju Selma Mehanović, Nusmir Muharemović, Muhamed Bahonjić, Milenko Iliktarević, Faketa Salihbegović-Avdagić, Uranela Agić-Burina, Lana Delić, Saša Handžić, Sabina Kulenović, Enes Salković, Ištvan Gabor, Miroljub Mijatović, Adis Mehanović, Zlatan Školjić, Selma Ćosić, Igda Jarić / Lamija Prguda, Edin Begović, Almir Pekmez, Zanin Berbić.

Ovaj pozorišni komad bavi se sudbinom čovjeka na čija se pleća gomilaju silni problemi, ali on, uprkos svemu, traga za slobodom, srećom i ljubavi.

Priča je o svakodnevnom životu, ali je predstavljena kroz crni humor koji će ukazati ljudima da su snažni i da se mogu braniti od slabosti društva. U predstavi nastupa veći broj pozorišnog ansambla, ansambl Dječije scene, te grupa muzičara, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.