Vlada FBiH

Na današnjoj sjednici o izradi Strategije razvoja Federacije

Objavljeno: 13.09.2018. u 11:15

U Sarajevu je počela sjednica Vlade FBiH na kojoj će se naći niz informacija, izvještaja, a razmatrat će se i Prijedlog odluke o pokretanju procesa izrade Strategije razvoja FBiH 2021.-2027. godina

Počela je sjednica Vlade FBiH u Sarajevu

Vlada FBiH će razmatrati Strategiju kao integrisani, multisektorski strateški dokument koji definiše javne politike, usmjerava razvoj teritorije FBiH, kantona i jedinica lokalne samouprave, te, zacrtanim strateškim ciljevima i prioritetima, predstavlja putokaz za sveukupni društveni razvoj.

Vlada FBiH će razmatrati i izvještaje Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o kontroli namjenskog utroška grant sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH, o prošlogodišnjem poslovanju privrednih društava namjenske industrije. Zatim, o stanju sredstava na računu Posebnog fonda Razvojne banke FBiH i načinu korištenja sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH.

Pred članovima Federalne vlade su i informacije o stanju u Institutu za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja Sarajevo, te o primjeni Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite za period 1. april - 30. juni 2018. godine.

Na inicijativu Federalne uprave civilne zaštite, Vlada će razmatrati informaciju o stanju u oblasti deminiranja i uništavanja eksplozivnih sredstava u FBiH, s mišljenjem ove uprave o Strategiji protivminskog djelovanja Bosne i Hercegovine 2018.-2025. godine, s finansijskim planom.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije