open-navfaktor-logo
search
Smanjite gas
Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost smanjena zbog magle
 Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena je zbog magle.
06.11.2018. u 09:05
get url
text

Izdvaja se autoput A-1 Tarčin-Zenica, magistralne puteve M-17 Zenica - Doboj, M-17 Konjic - Jablanica, M-5 Lašva - Vitez i M-4 Doboj - Tuzla, kao i šire područje Goražda, Bosanskog Broda i Bihaća. Na prijevojima, kao i u usjecima, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno - Donji Vakuf - Travnik - Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Radovi se izvode i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever - Lepenica i Podlugovi - Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška - Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-17 Konjic - Tarčin, M-6 Domanovići - Stolac, M-5 Jajce - Mrkonjić Grad - Ključ, M-4 Teslić - Karuše, M-5 Donji Vakuf - Travnik, M-16 Banja Luka - Jajce i M-18 Olovo - Kladanj. Na tim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.

Zbog minerskih radova u Hrvatskoj danas od 13.00 do 17.00 sati, doći će do polusatne obustave saobraćaja na graničnom prelazu Ivanica-Gornji Brgat. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Iako su vremenski uslovi povoljni za ovo doba godine, vozači se podsjećaju da zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu 15. novembra, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.