open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Na Dodikov zahtjev: Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a 7. septembra
Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bit će održana 7. septembra, odlučio je danas Kolegij tog entitetskog zakonodavnog tijela.
01.09.2020. u 13:33
get url
text

VEZANI TEKST - Rusija može, Amerika ne može: Dodik ne dozvoljava stručnjacima iz SAD-a da rade na sigurnosti izbora u BiH

Sjednica je sazvana na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Na dnevnom redu skupštinskog zasijedanja 16. posebne sjednice, kako je saopćeno nakon sjednice Kolegija Narodne skupštine RS-a, bit će Prijedlog odluke o potvrđivanju Dodikove izjave, prema kojoj je Odluka o odobravanju zaključenja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme štetna za vitalne interese RS-a.

Dodik je na sjednici Predsjedništva BiH 27. augusta povukao pitanje vitalnog interesa na pitanju angažmana strane agencije koja bi trebala pratiti izborni proces u BiH.

Dodik je izjavio da "postoji opasnost od direktnog miješanja u izborni proces, te da se radi o cyber sigurnosti, najavljujući da će tražiti od svih parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini RS-a da mu dostave svoj stav".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.