open-navfaktor-logo
search
U Berlinu
Na Eurobasketu dan pauze, sutra prvi mečevi četvrtfinala
Na Evropskom košarkaškom prvenstvu, koje se u eliminacionoj fazi nastavlja utakmicama u Berlinu, danas je dan pauze. 
12.09.2022. u 10:30
get url
text

Utakmice četvrtfinala na rasporedu su sutra, a na parket prvi će izaći košarkaši Španije i Finske, te Njemačke i Grčke. Dan kasnije bit će odigrani mečevi između Italije i Francuske, te Slovenije i Poljske.

Eurobasket je za sada donio veliki broj zanimljivih mečava, ali i iznenađenja. Košarkaši Finske, nošeni NBA igračem Laurijem Markannenom, izbacili su u osmini finala favorizovanu selekciju Hrvatske, dok je Italija bila bolja od prvog favorita takmičenja, selekcije Srbije. 

Poljaci su u dosta neizvjesnom meču savladali Ukrajinu, Francuska je u nevjerovatnom finišu susreta protiv Turske dobila gotovo izgubljen meč, a Grci su bez većih problema sinoć bili bolji od Češke.

Najzanimljiviji duel osmine finala odigrale su selekcije Litvanije i Španije, a na kraju su slavili Španci zahvaljujući odličnoj braći Hernangomez. Domaćin takmičenja Njemačka je teže nego očekivano savladala Crnu Goru, dok je Slovenija, koju sada većinom smatraju prvim favoritom za titulu, tek u posljednjoj četvrtini uspjela slomiti otpor Belgije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.