Sarajevo

Na groblju Bare, u prisustvu velikog broja ljudi, ukopan advokat Fahrija Karkin

Objavljeno: 03.11.2018. u 14:42 Autor: E. D. - Š.

Važio je za vrsnog pravnika i jednog od najboljih krivičara u našoj zemlji

Ukopan Fahrija Karkin

FOTO: Kemal Softić

Danas je na Gradskom groblju Bare u Sarajevu u prisustvu velikog broja ljudi, članova porodice i prijatelja, nakon klanjanja dženaze, ukopan jedan od najpoznatijih bh. advokata Fahrija Karkin. Važio je za vrsnog pravnika i jednog od najboljih krivičara u Bosni i Hercegovini.

Foto: Kemal Softić

Često je branio počinitelje najtežih krivičnih djela. Prije nekoliko godina svoje bogato advokatsko iskustvo je sabrao u knjizi "Karkin, autobiografski zapisi sarajevskog advokata". Neki od najpozatijih slučajeva gdje je zastupao optužene u najtežim krivičnim djelima su Zijad Turković, Ismet Bajramović Ćelo, Ramiz Delalić...Branio je i brojne klijente u privrednom kriminalu.

Jednom prilikom kada su ga novinari upitali, da li na kraju ipak pobjeđuje pravda, rekao je: "Ne"!

- Mnogo sam branio nevinih ljudi, po mom mišljenju, koji su osuđeni i još su u zatvoru. A Boga mi sam više branio krivih ljudi koji su slobodni, i hodaju po BiH i svijetu - obrazložio je Karkin.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije