open-navfaktor-logo
search
Presuda u Sarajevu
Na igralištu na Dobrinji pucao iz "kalašnjikova", dobio dvije godine zatvora
Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Adnana Tahirovića (32) zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti. Prvostepeno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.
28.04.2020. u 12:44
get url
text

Optužnica Tužilaštva KS ga tereti da je 30. jula 2015. godine oko 00,20 satiu ulici Salke Nazečića u sarajevskom naselju Dobrinja pucao iz kalašnjikova u pravcu A. D.

Prema navodima iz optužnice, dok se nalazio na boćarskom igralištu, držeći u rukama automatsku pušku AK-47, kalibra 7,62x39 mm, u momentu kada je vidio A.D. koji je prolazio Trgom sarajevske olimpijade na skuteru u neposrednoj blizini, obratio mu se i rekao mu da stane ili će pucati.

- Kada je vidio da A.D. ne zaustavlja svoj skuter, iako svjestan činjenice da upotrebom vatrenog oružja može ugroziti živote u pravcu A.D. je ispalio između četiri i deset hitaca. Na taj način je pucanjem iz vatrenog oružja izazvao opasnost za život ljudi - navedeno je u optužnici.

Presuda nije pravomoćna i na nju postoji mogućnost žalbe.

Tahirović je odranije poznat policiji. Privođen je više puta, najčešće zbog posjedovanja narkotika i krađa, kao i nasilničkog ponašanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.