open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Na iznajmljivanju prostora za reklamne panoe zaradili 140 hiljada maraka
Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo upravlja uličnom rasvjetom, tako im pripada i dobit od komercijalnih oglasa koji se postavljaju na tu infrastrukturu.
20.02.2020. u 13:38
get url
text
Sarajevo

Nakon isteka trogodišnjeg ugovora sa firmom koja se bavi prodajom oglasnih prostora, Ministarstvo je nakon analize podiglo cijene najma prostora za oglašavanja i na taj način za godinu uvećali prihod za više od 140.000 maraka, navodi se u saopćenju press službe Kantona Sarajevo.

- Ustanovili smo da su cijene u prethodnom periodu bile preniske, vidjeli smo potencijal za veću zaradu, sa ponuđenim novim cijenama prošli tender i evo za godinu imamo novih 140.000 maraka koje možemo ulagati u poboljšanje ulične rasvjete - kazao je ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić.

U prethodnom periodu cijena oglasnog mjesta u općini Centar iznosila je 25,50, a nova cijena je 49,50 KM. Reklamiranje u općini Stari Grad je na jednoj poziciji mjesečno koštalo 26,60 a sada je 67 KM. Na taj način uvećana je dobit za 140.000 maraka ili za sto posto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.