open-navfaktor-logo
search
Provjere
Na KCUS-u i pripadnici SIPA-e po usmenoj naredbi Tužilaštva KS
Nakon današnjeg ulaska u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) pripadnika Tužilaštva Kantona Sarajevo u ovu zdravstvenu ustanovu su ušli i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potvrdio je za Faktor portparol SIPA-e Luka Miladinović.
05.04.2021. u 19:18
get url
text

- Policijsku službenici Državne agencije za istrage i zaštitu preduzimaju mjere i radnje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu po usmenoj naredbi Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Više informacija u ovom trenutku ne možemo dati - rekao je za Faktor Miladinović. 

VEZANI TEKST - Tužilaštvo KS u KCUS-u: Provjere u vezi s navodnim pismom ljekara

Provjere su u vezi s navodnim pismom ljekara koje se pojavilo u medijima, a tiče se korištenja kineskih respiratora nabavljenih posredstvom "Srebrene maline". 

Pismo za koje iz KCUS-a kažu da nije nastalo u toj zdravstvenoj ustanovi i da je potpuna laž, postalo je predmetom istrage Tužilaštva KS, a predmet je formiran na osnovu napisa u medijima. Iz KCUS-a su također najavili da će tražiti istragu u vezi s tim pismom, da će podnijeti krivične prijave i tužbe protiv novinara i medija koji su ga objavili. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.