open-navfaktor-logo
search
Pišu strani mediji
Na Koševo stiže neočekivano pojačanje: Napadač Kortrijka potpisuje za Sarajevo?
U inostranim medijima se pojavila vijest o interesantnom transferu koje bi mogao realizovati FK Sarajevo u narednom periodu. 
16.04.2022. u 12:04
get url
text

Sarajevo je u prošlosti znalo "eksperimentisati" sa dovođenjem igrača iz inostranstva koji obično ne bi pokazali status pojačanja.

Novi "eksperimentalni" transfer mogao bi predstavljati dolazak povremenog reprezentativca Malezije, Luqmana Hakima Shamsudina, prenosi SportSport.ba.

Luqman je trenutno član belgijskog Kortrijka, kluba koji je u vlasništvu Vincenta Tana, malezijskog tajkuna koji ima dio i upravljačkih prava u FK Sarajevo.

Za malezijske medije situacija je vrlo jednostavna. Luqman ne igra u Kortrijku te mu se traži novi klub gdje bi mogao otići na posudbu.

Navodi se da je jedna od opcija i prelazak u Sarajevo te da će se s ovim 20-godišnjim napadačem i njegovim menadžerom uskoro obaviti i pregovorati.

U ovoj sezoni je skupio šest utakmica s U-21 timom Kortrijka uz dva gola, dok za prvi tim nije odigrao ni minut iako je četiri puta konkurisao za susrete A ekipe.

Inače, ovaj fudbaler je 2019. godine bio uvršten među 60 najvećih svjetskih talenata po izboru uglednog The Guardiana, ali izgleda mu i ne ide kako je to očekivano.

Navijači Sarajeva su možda već i zaboravili na neke od "eksperimentalnih" transfera kao što je bilo dovođenje Estonca Franka Liivaka prije četiri godine. Za Bordo tim je stigao upisati pet nastupa.

Nešto slično se može reći i za Brazilce Cesara i Emersona koji su došli 2015. godine. Nadavali su se golova u Mijanmaru, ali je na Koševu to bila potpuno druga priča. 

Prije sedam godina Bordo tim je u svojim redovima imao i igrača iz Sirije, Ahmada Kalassija koji je igrao sasvim pristojno. Osvojio je titulu 2015. godine i postigao jedan gol.

Najsvježiji primjer je svakako Brazilac Nathan Crepaldi da Cruz Za Sarajevo je igrao na sedam mečeva. Jedno vrijeme je bio na posudbi u Olimpiku. Trenutno nastupa za Atletico Tubarao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.