open-navfaktor-logo
search
Prve pahulje
Na Kranjskoj Gori pada snijeg
Na Kranjskoj Gori u Sloveniji počeo je padati snijeg.
11.10.2020. u 15:51
get url
text

Snimak na kojem se vide prve ovogodišnje pahulje objavljen je društvenim mrežama.

 

Promjena vremena najavljena je i u BiH gdje se u narednim danima očekuju kiša, susnježica, snijeg i pad temperature.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za sutra u našoj zemlji najavljuju oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka prijepodne većinom između sedam i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa. U drugoj polovini dana temperatura zraka postepeno će padati.

U utorak prijepodne prognozira se pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima. Na planinama će padati i snijeg. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti.

Novo naoblačenje sa juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine. Prijepodne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar će promijeniti smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje do 10 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni Celzijusa.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme u većem dijelu zemlje. Sunčanije na sjeveru zemlje. U drugoj polovini dana kiša se očekuje na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a u ostalim područjima tokom noći na četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.