open-navfaktor-logo
search
Zabavni fudbal
Na manifestaciji "Mini šampioni" u Doboju učestvovalo 450 dječaka i djevojčica
Manifestacija “Mini šampioni” se odvija pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e
01.06.2019. u 12:44
get url
text

U Gradskom parku u Doboju, ovogodišnjem domaćinu manifestacije "Mini šampioni" danas se okupilo više od 450 dječaka i djevojčica u igrama zabavnog fudbala, koji na dan finala UEFA Lige šampiona, obučeni u majice finalista Liverpoola i Tottenhama, slave prijateljstvo, različitosti, bezbrižnost i ljepotu fudbala.

Tradicionalno već devet godina organizacija Open Fun Football School Cross Cultures Project Association (OFFS CCPA) iz Sarajeva u gradove širom Bosne i Hercegovine donosi radost na dječija lica dajeći im priliku da igraju grassroots fudbal. Tako je danas u Doboju na 15 stanica zabavnog fudbala sa djecom radilo blizu 100 trenera i asistenata. Osim igranja fudbala, djeca su prisustvovala i nizu kreativnih i edukativnih radionica kroz baby zonu, likovne i muzičke radionice, te radionice posvećene fudbalu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju. 

Grad Doboj i Mini šampioni ugostili su djecu iz Grapske, Rudanke, Kotorskog, Teslića, Jelaha, Usore, Zavidovića, Maglaja, Žepča, Kosove, Doboj Juga, Gračanice, Lukavca, Petrova, Doboj Istoka, Banovića, Živinica i Doboja. 

{$galerijaFotografija}

Manifestacija "Mini šampioni" se odvija pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku kompanije Mastercard, Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) i grada Doboja sa svojim službama. 

- Pod zastavom UEFA-ine parole RESPECT, već duže od dvadeset godina spajamo djecu iz različitih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini, dajući im samo jedan zadatak, da budu sretna, da se druže i da slave ideju fudbala i fer igre kao jednog od najsnažnijih mostova među ljudima. Grad Doboj nam je pokazao dobro domaćinstvo ove godine i sretni smo da smo Gradski park ispunili igrom više stotina djece - izjavila je Vildana Delalić Elezović, koordinatorica projekta "Mini šampioni".

Kompanija Mastercard ponovo je podržala manifestaciju "Mini šampioni", jer, kako su istakli, "čvrsto vjeruje u građenje osnove za bolju budućnost kroz podršku aktivnostima namijenjenim najvrjednijem resursu – našoj djeci". 

Mini šampioni, Doboj
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.