Ponedjeljak, 25.01.2021.

Nesvakidašnji događaj

Na modnoj reviji Aide Korman najmlađi modeli imali su 65 godina

Aida Korman sa damama i jednim gospodinom koji su marširali pistom

Reviju je na poziv Amera Ovčine, predsjednika organizacionog odbora Kongresa njegovatelja/ica u BiH, proteklih dva mjeseca sa korisnicima Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo, pripremala bh. dizajnerica Aida Korman

U lječilištu Reumal u Fojnici održana je modna revija sa međunarodnim učešćem, pod nazivom "Modni trendovi u zreloj dobi", koja je privukla veliku pažnju pripadnika ove kategorije društva.

Reviju je na poziv Amera Ovčine, predsjednika organizacionog odbora Kongresa njegovatelja/ica u BiH, proteklih dva mjeseca sa korisnicima Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo, pripremala bh. dizajnerica Aida Korman.

- Napravili smo styling i stilizirali njihovu odjeću, nakit i aksesoare, uvježbavali hod na pisti i koreografiju. Poziv sam prihvatila bez dvojbe, jer mi se ideja jako svidjela. Moje manekenke bile su dame sa 65 i plus godina života. Najstarija ima 82 godine. Svi smo se zabavljali tokom priprema, a i na sami dan modne revije, atmosfera je bila odlična. Publika je stajala i glasno aplaudirala poprativši svaki model – kaže Korman.

Na ovoj nesvakidašnjoj modnoj reviji Aida je okupila 17 ženskih modela i jednog muškarca.

- Cilj modne revije i naučno-stručne konferencije o palijativnoj njezi bio je da se pošalje poruka da osobe treće životne dobi mogu da se zabavljaju, uživaju u životu, putuju i druže se, učestvuju aktivno u društvo i budu njegov progresivni nosilac, prvenstveno jer nose životnu mudrost koju trebaju da prenesu na mlađe generacije. Dok je na Zapadu najnormalnije vidjeti osobe treće životne dobi kako uživaju maksimalno u životu i korisni su, kod nas to nije slučaj, pa često imamo situacije osamljivanja te kategorije društva i problem sa socijalizacijom. Zbog toga šaljemo primjer svima i pozivamo da se ugledaju na korisnike Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo - istakla je Korman.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh