open-navfaktor-logo
search
Sjećanje na saborca
Na Nišićima spomen-obilježje maloljetnom borcu Elvisu Husakoviću Eliju
Potpredsjednik tog udruženja Almir Šegalo kazao je da su danas u okviru manifestacije "Dani maloljetnih boraca Općine Centar" obišli i mezarja "Lav", "Kovači" te mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegović
05.11.2019. u 16:15
get url
text

Oko 150 članova Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar Sarajevo danas su na Nišićima otkrili spomen-obilježje maloljetnom borcu Elvisu Husakoviću Eliju, koji je poginuo na tom mjestu.

Potpredsjednik tog udruženja Almir Šegalo kazao je da su danas u okviru manifestacije "Dani maloljetnih boraca Općine Centar" obišli i mezarja "Lav", "Kovači" te mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegović.  

Također je kazao da će 9. novembra organizirati i Malonogometni turnir u Dvorani Jezero "Elvis Husaković" te da će 7. i 8. novembra učenicima u osnovnim školama s područja općine Centar prezentirati i Publikaciju o maloljetnim borcima.

Elvis Husaković Eli je u akciji 5. novembra 1994. godine na Nikšićkoj visoravni u borbama za oslobađanje šireg rejona okupiranih sela Danilovići i Čamovine, ubrzo poslije pogibije svog suborca i komandira Amira Zeljkovića, a nedaleko od njega, bio  teško ranjen. Saborci su mu pomogli, izvukli ga s borbenog položaja, ali je ubrzo preminuo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.