Na perfidan način pokušao ubiti djevojku: Ljubomorni Vučković osuđen na 11 godina zatvora

objavljeno: 08.06.2017. u 16:01

Goran Vučković (44) osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjoj Luci na 11 godina zatvora jer je 16. jula prošle godine u Aleksandrovcu kod Laktaša pokušao da ubije svoju bivšu partnerku Suzanu Prerad (35).

Sudsko vijeće proglasilo ga je krivim za pokušaj teškog ubistva, ali je sudija Milan Blagojević imao izdvojeno mišljenje i tražio je oslobađajuću presudu.

Optužnica ga je teretila da je pokušaj ubistva počinio na "krajnje podmukao način", a sve zbog neuzvraćene ljubavi, tako što je neposredno nakon što su prekinuli vezu, ispred ulaza u njen stan ostavio PVC vrećicu u kojoj su bili drvena potpala, hepo kocke, čips, te ručna bomba M-52 maskirana u kori drveta. Kada je Preradova naložila vatru u kaminu i stavila unutra koru drveta u kojoj je bila bomba, došlo je do eksplozije i teško je povrijeđena.

Vučković je tokom iznošenja završnih riječi kazao kako bi se "ubio da je onakav čovjek kao što ga predstavlja tužilaštvo", i tvrdio je da nije počinio djelo koje mu se stavlja na teret.

Tužilaštvo je, međutim, ocijenilo da je pokušaj ubistva počinio na "perfidan način" i to zbog ljubomore jer je Prerad prekinula s njim.

Vučkovićev branilac Jevto Janković je od početka ovog procesa izjavljivao da je optužnica podignuta bez dokaza, te da su prije i tokom njenog pisanja učinjene brojne zloupotrebe na štetu njegovog branjenika.