open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Na području Pala ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe
Posmrtni ostaci prevezeni su u prosekturu JKP "Gradska groblja" Visoko radi sudsko-medicinske i kriminalističko-tehničke obrade, kao i uzimanja uzorka za DNK-a analizu
12.10.2018. u 15:30
get url
text

Pod nadzorom Tužilaštva BiH izvršena je ekshumacija na lokalitetu lokalnog mezarja u opštini Pale, a pronađeni su posmrtni ostaci jedne osobe, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Tužilaštva BiH saopćeno je da su posmrtni ostaci prevezeni u prosekturu JKP "Gradska groblja" Visoko radi sudsko-medicinske i kriminalističko-tehničke obrade, kao i uzimanja uzorka za DNK-a analizu.

Procesom ekshumacije na terenu je koordinirao istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a u procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka učestvovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar sudsko-medicinske struke, potrebni radnici uz korištenje adekvatne mehanizacije, kao i policijski službenici SIPA-e i PS Pale.

Uposlenici Tužilaštva BiH gotovo svakodnevno učestvuju u traženju posmrtnih ostataka i ekshumacijama žrtava ratnih zločina širom BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.