open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Na pojedinim dionicama mokar ili vlažan kolovoz, oprez zbog odrona
Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta
22.05.2019. u 07:48
get url
text

Zbog učestalih lokalnih padavina kolovoz je jutros na pojedinim dionicama mokar ili vlažan. Vozači se pozivaju na pojačan oprez. Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozorava se na putevima koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. 

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima  na putu.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad - Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Sanacioni radovi izvode se i u tunelu Ormanica na dionici M-1.8 Srebrenik - Orašje, gdje se saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Olovo - Kladanj, Semizovac - Vogošća, Mostar - Čitluk, Busovača - Kiseljak, Tarčin - Konjic, Cazin - Srbljani - Bosanska Krupa, Ustiprača - Goražde, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko - Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.