open-navfaktor-logo
search
Vruće ljeto
Na prekretnici: Miralem Pjanić između Barcelone i povratka u Italiju
Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, okončao je posudbu u Bešiktašu i najavio je da će se pokušati izboriti za mjesto u timu Barcelone s kojom ima ugovor do juna 2024. godine.
30.05.2022. u 09:53
get url
text

A kako pišu španski mediji bh. veznjak će dobiti priliku da se dokaže kod trenera Xavija Hernandeza.

Pjanić će prema najavama iz Španije početi pripreme s Barcelonom. Mali princ će biti jedan od četverice fudbalera koji će dobiti šansu kod Xavija, ali njihov odlazak sa Nou Campa je prilično izvjestan. Naravno, ukoliko se nešto spektakularno ne promijeni tokom predsezone.

Pored Pjanića, trener Katalonaca će na početku priprema računati još i na Inakija Penu, Alexa Collada, te Francisca Trincaa.

Katalonski Sport s druge strane piše kako Barcelona namjerava iskoristiti Pjanića u dovođenju Kalidoua Koulibalyja. Navodno, ponudit će našeg veznjaka u razmjenu za iskusnog stopera, a isti izvor navodi da bi pregovori dva tima trebali biti u toku naredne sedmice.

Sport navodi kako je olakšavajuća okolonost što je Fali Ramadani agent obojici igrača, te da da je u prijateljskim odnosima sa predsjednikom Napolija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.