open-navfaktor-logo
search
Pretresi u Bihaću
Na terenu 170 policajaca: Zaplijenjena droga i hladno oružje, ima uhapšenih
Nezvanično saznajemo da je tokom pretresa pronađena droga i hladno oružje, a navodno je uhapšeno i nekoliko osoba, koje su bile inicijatori jučerašnjeg incidenta u Đačkom domu
09.10.2018. u 12:09
get url
text

U Đačkom domu u Borićima kod Bihaća, gdje su smješteni migranti, u toku su pretresi u kojima učestvuje 170 policajaca i specijalaca. 

Kako je za Faktor potvrdila Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona, pretresi su započeli jutros oko 10 sati po naredbi Općinskog suda u Bihaću i uz saglasnost Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

- U akciji učestvuje 170 policijskih službenika, a osim Policijske stanice Bihać uključena je i Jedinica za podršku, Sektor kriminalističke policije, te sve policijske stanice u sklopu Uprave policije MUP-a USK - kazala nam je Galić, te dodala da se pretresaju prostorije te osobe koje su smještene u Đačkom domu.

Zasad je još rano govoriti o rezultatima akcije, a kako nezvanično saznajemo, tokom pretresa pronađeni su droga i hladno oružje.

Navodno je uhapšeno i nekoliko osoba, koje su bile inicijatori jučerašnjeg incidenta u Đačkom domu, kada je došlo do sukoba između grupa Afganistanaca i Iranaca prilikom podjele hrane, te pokušaja napada na policajce i zaštitare. Tom prilikom jedan od policajaca ispalio je četiri hica u zrak, kako bi smirio situaciju i zaštitio svoje kolege i zaštitare.

Više informacija o rezultatima akcije bit će poznato naknadno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.