Na tijelu Ibrahima Ivkovića nema tragova nasilne smrti

objavljeno: 16.04.2018. u 18:42

Tijelo Ibrahima Ivkovića iz Bugojna (72), koje je pronađeno jučer na obali Jablaničkog jezera u blizini mjesta Obri kod Konjica, a za kojim se tragalo od početka februara, kada je prijavljen njegov nestanak, nema tragove nasilja, pokazao je detaljan pregled, zbog čega neće biti potrebe za obdukcijom, iako je ista bila najavljena. Ova informacija nam je potvrđena iz Tužilaštva HNK.

Potvrđeno je iz Tužilaštva HNK da se sa tim nalazom složila i porodica, koja je u prisustvu stručnjaka, identifikovala tijelo, te nije zahtijevala obdukcijsko izvješće. Ivković je, doznajemo, po pronasku u džepu imao i novčanik sa novcem i dokumentima.

Podsjetimo, tijelo koje je bilo u fazi raspadanja, uočio je građanin, a nakon uviđaja na mjestu pronalaska prebačeno je u mrtvačnicu u Konjic.

Ivković je posljednji put viđen na autobuskoj stanici u Konjicu 8. februara, gdje je, prema riječima vozača autobusa koji je saobraćao na relaciji Sarajevo – Bugojno, izašao iz autobusa oko 16 sati i 15 minuta, te se uputio u pravcu tržnog centra u Koloniji, otkada mu se izgubio svaki trag. Spasioci su u potrazi za njim pretraživali korito rijeke Neretve i Jablaničkog jezera, na osnovu pretpostavke da je Ivković možda došao do obale rijeke. Međutim, te potrage nisu dale željeni rezultat.