open-navfaktor-logo
search
Neuobičajeno
Na ulicama Mostara mnogo manje prolaznika, turista skoro da i nema
Mjere i preporuke nadležnih institucija ozbiljno su shvaćene u gradu na Neretvi, pa na ulicama Mostara danas nije bilo prolaznika kao u “normalnim okolnostima“, bez obzira na prelijep proljetni dan.
16.03.2020. u 14:43
get url
text

Fotografije koje je ekipa Anadolu Agency (AA) zabilježili oko podneva vjerno oslikavaju stanje na ulicama ovog grada. Također, mali je broj posjetilaca u baštama ugostiteljskih objekata. Turista skoro i da nema, o čemu smo ranije izvještavali. I ulice u staroj jezgri grada bile su skoro puste. Tek se pred apotekama i prodavnicama mogu sresti veće skupine ljudi.

O padu broja posjetilaca nedavno je govorio zamjenik direktora Turističke zajednice HNK Semir Temim. On je rekao da je tokom prva dva i po mjeseca ove godine broj dolazaka u padu od oko 60 posto u odnosu na 2019. godinu.

{$galerijaFotografija}

Također, dan kasnije direktor Turističke zajednice Grada Mostara Mensud Duraković potvrdio je da je subota bila prvi dan bez dolaska ijednog autobusa turista od kraja rata do danas. Građani koje smo sretali nisu bili raspoloženi za razgovor, kazavši kako poštuju preporuke i naredbe. Dokad će ovakvo stanje ostati u BiH, pa i Gradu Mostaru ostaje da se vidi.

Prazan Mostar - 16. 3. 2020.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.