open-navfaktor-logo
search
Nukleus društva
Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu obilježen Međunarodni dan porodice
Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu povodom Međunarodnog dana porodice, a u okviru obilježavanja Dana općine Novo Sarajevo danas je organizovan niz aktivnosti za buduće roditelje i roditelje male djece, djecu i osobe starije životne dobi.
15.05.2022. u 12:43
get url
text

{$galerijaFotografija}

Organizator je Kantonalna javna ustanova Porodično savjetovalište u saradnji sa Institutom za majku i dijete, a u realiziciji je učestvovao i Centar za zdravo starenje općine Novo Sarajevo.

- Namjera nam je da ukažemo na ljepotu roditeljstva i važnost porodice kao nukleusa društva, ali i da promoviramo usluge za porodicu koje pruža zajednica, odnosno institucije i organizacije na prostoru Općine Novo Sarajevo - naveli su iz Porodičnog savjetovališta.

Organizovana je škola roditeljstva tokom koje će budući roditelji i roditelji male djece imati priliku upoznati se sa važnim aspektima psihološke pripreme za roditeljstvo, pripreme za babine i dojenje, kao i čestim pedijatrijskim problemima i simptomima kod male djece.

Za najmlađe je organizirana puzijada, odnosno takmičenje beba u puzanju, ali za djecu predškolskog i školskog uzrasti edukativne radionice. Za osobe starije životne dobi organizovane su psihofizičke vježbe, te edukacije o bitnim temama vezanim za tu životnu dob.

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu obilježen Međunarodni dan porodice - 15. 5. 2022.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.