open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Na zboru u Stričićima: Pijan vrijeđao policajce i razbio staklo na policijskom vozilu
O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv Vurunića dostavi izvještaj
22.07.2019. u 12:17
get url
text

Banjalučka policija uhapsila je jučer Miroslava Vurunića (41) koji je u alkoholisanom stanju vrijeđao policajce i razbio vjetrobranskom staklo na službenom vozilu. 

Sumnjiči se da je počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i prekršaj ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija. 

- Tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka juče oko 19. 30 sati,  u mjestu Stričići, tokom održavanja sabora, osumnjičeni je u alkoholisanom stanju prišao policijskim službenicima, vrijeđao ih, insistirao da se udalje, a zatim rukom razbio prednje vjetrobransko staklo na službenom putničkom automobilu „Peugeot"  - saopćeno je iz PU Banja Luka. 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv Vurunića dostavi izvještaj.  Nakon saslušanja on je pušten na slobodu, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 2.47 promila alkohola u krvi. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.