Prelaze u Skupštinu

Načelnici Drvara i Bosanskog Grahoca podnijeli ostavke

Objavljeno: 23.11.2018. u 17:25

U općinama Drvar i Bosansko Grahovo u narednom razdoblju biti održani prijevremeni lokalni izbori za načelnike tih općina

Skupština Livanjskog kantona

Goran Broćeta i Duško Radun, načelnici općina Drvar i Bosansko Grahovo u petak su podnijeli ostavke na te dužnosti zbog preuzimanja mandata u Skupštini  Livanjskog kantona.

Tako će u općinama Drvar i Bosansko Grahovo u narednom razdoblju biti održani prijevremeni lokalni izbori za načelnike tih općina.

U izjavi za Fenu Broćeta je kazao kako je danas, prije održavanja konstituirajuće sjednice Skupštine Livanjskog kantona, podnio ostavku na mjesto načelnika općine Drvar te ju je uputio prema Centralnoj izbornoj komisiji (CIK).

Nakon što dođe odluka od CIK-a, Općinsko vijeće Drvara trebalo bi imenovati vršioca dužnosti načelnika općine do datuma raspisivanja i održavanja vanrednih izbora, naglasio je Broćeta.

Isti postupak napravio je i načelnik općine Bosansko Grahovo Duško Radun pa će i ta općina do prijevremenih izbora imati vršioca dužnosti načelnika općine. 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije