open-navfaktor-logo
search
Lokalni izbori 2020
Načelnici preuzimaju mandate: Memić sa stilom dočekao Muzura, Bajtarević već na terenu...
Novoizabrani i reizabrani načelnici i gradonačelnici općina i gradova u BiH počeli su sa preuzimanjem svojih mandata, a neki su već na svojim radnim mjestima.
23.12.2020. u 14:06
get url
text

U Centralnoj izbornoj komisiji novoizabrani načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović preuzeo je Uvjerenje o dodjeli mandata načelnicima općina i gradonačelnicima gradova izabranim na Lokalnim izborima, koji su u Bosni i Hercegovini održani 15. novembra 2020. godine.

Mandat je preuzeo i dosadašnji načelnik Starog Grada Ibrahim Hadžibajrić koji mu je uručio predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Željko Bakalar.

- Ponosan sam na vas i mnogo vam hvala na povjerenju koje ste mi ukazali i još jednom me izabrali za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo. Dobiti vaše povjerenje da upravljam Općinom Stari Grad naredne četiri godine velika je obaveza i čast. Hvala vam što ste mi vjerovali i vjerujete, tu sam da štitim interese svih građana Starog Grada -  poručio je Hadžibajrić.

Mirza Ganić preuzeo je mandat gradonačelnika Visokog, a kako je kazao za Faktor, danas u 13 sati ušao je u svoj novi kabinet.

Novi načelnik Općine Centar Srđan Mandić još nije preuzeo svoju novu funkciju. Kako saznajemo, načelnik Nedžad Ajnadžić je i danas na svom radnom mjestu.

- Danas ću preuzeti certifikat u CIK-u, a očekujem da ću sutra preuzeti dužnost – kazao je Mandić za Faktor.

Dužnost načelnika Općine Ilidža preuzeo je danas i Nermin Muzur.

- Prilikom primopredaje dosadašnji načelnik Senaid Memić upoznao je novoizabranog načelnika sa stanjem Općine te započetim projektima i uputio mu dobre želje za uspješan rad na dobrobit svih stanovnika općine - saopćeno je iz Općine Ilidža.

Prvo radno jutro Mirnes Bajtarević na dužnosti načelnika Općine Kakanj proveo je u obilasku dežurnim službama vatrogasaca, hitne službe, policije i stanici za mjerenje kvaliteta zraka.

Novoizabrani načelnik Općine Bratunac Srđan Rankić preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg načelnika Nedeljka Mlađenovića. Mlađenović je na ovoj funkciji bio 20 godina.

Nakon što je jučer zvanično preuzeo uvjerenje o izboru za načelnika Općine Banovići na lokalnim izborima 2020. godine, načelnik dr. Bego Gutić danas je održao prvi radni sastanak sa prvim saradnicima i zvanično preuzeo ovu dužnost.

- Očekujem profesionalan angažman i odnos prema radnim zadacima i da se naša saradnja odvija u okviru propisanih zakonskih okvira i za dobrobit svih građana Banovića. Kao što sam i obećao, građani Banovića mogu očekivati promjene koje će ići u pravcu rješavanja osnovnih pitanja i problema sa kojima se susreću - kazao je Gutić ovom prilikom.

Ljubiša Petrović, novoizabrani gradonačelnik Grada Bijeljina u Centralnoj izbornoj komisiji BiH je jučer preuzeo uvjerenje o dodjeli mandata za ovu dužnost.

- Za ovaj mandat bit ću odgovoran svakom građaninu Bijeljine i moja je dužnost da ne odstupim od obećanja koja sam dao u prethodnom periodu. Rekao sam da ću biti gradonačelnik svih građana i ostajem pri tom stavu – istakao je Petrović.

Esed Kadrić položio je svečanu zakletvu na današnjoj sjednici Skupštine Brčko distrikta i tako zvanično postao novi gradonačelnik.

Općinski načelnik Sabahudin Klisura potpisao je izjavu o prihvatanju mandata i time zvanično stekao uvjete da preuzme funkciju načelnika ove lokalne zajednice za četvorogodišnji mandat 2020-2024, navedeno je iz Općine Fojnica.

Centralna izborna komisija BiH saopćila je da se 22. i 23. decembra ove godine mogu preuzeti i uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim vijećnicima, nakon čega se očekuje održavanje konstituirajućih sjednica Općinskih vijeća na kojima će biti potvrđeni mandati novoizabranim vijećnicima, te izabrana nova rukovodstva Općinskih vijeća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.