open-navfaktor-logo
search
Istraga u toku
Načelnik banjalučke klinike prijavljen za bludne radnje nad pacijentom
Iz policije nisu iznosili detalje o ovom slučaju, a u UKC-u RS-a  Banja Luka su istakli da je za njih "pacijent svetinja", te da neće dozvoliti da i najmanja sumnja u bludne radnje ne bude do kraja istražena
20.01.2020. u 13:18
get url
text

Banjalučka policija istražuje prijavu o navodnim bludnim radnjama načelnika jedne klinike pri Univerzitetsko-kliničkom centru RS-a u Banjoj Luci.

Sumnje u navodno seksualno uznemiravanje jednog pacijenta od načelnika klinike su, kako saznajemo, prijavili sami radnici i uprava ove najveće zdravstvene ustanove u RS-u.

Nezvanično saznajemo da se slučaj desio na Kinici za anesteziju i intenzivno liječenje u Banjoj Luci.

Iz policije nisu iznosili detalje o ovom slučaju, a u UKC-u RS-a Banja Luka su istakli da je za njih "pacijent svetinja", te da neće dozvoliti da i najmanja sumnja u bludne radnje ne bude do kraja istražena.

Do okončanja istrage, sporni doktor je suspendovan sa radnog mjesta.

- Za nas je pacijent svetinja. Odmah po saznanju da postoje sumnje u određene nedozvoljene radnje, obratili smo se policiji i tužilaštvu. Ako postoje i najmanje indicije, one moraju biti do kraja istražene - izjavio je za Faktor generalni direktor UKC-a RS-a Vlado Đajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.