Način koji ledi krv u venama: Ovako se u Sibiru štite od hladnoće (VIDEO)

Objavljeno: 07.01.17 u 19:16

Dok se u našoj zemlji, kao i u većem dijelu Evrope, trudimo što više utopliti kako bi se odbranili od “debelih“ minusa koji su aktuelni ovih dana, u Sibiru imaju drugačiji recept. 

Djeca se polijevaju hladnom vodom
Djeca se polijevaju hladnom vodom

Naravno da ne možemo da se poredimo s ljudima koji su i više nego navikli na polarne uslove, ali sigurno je da kod nas nema hrabrih da primijene njihov sistem zaštite. 

A evo i zašto... Njihova djeca se prvo dobro zagriju u sauni, a potom golišavi trče na snijeg gdje se zalivaju kantama promrzle vode, dobro se isperu, malo protrčkaraju, malo se grudvaju i nakon nekoliko minuta trče nazad u toplo na grijanje uz šoljicu vrućeg čaja.

To je praksa kojom pročišćavaju svoje tijelo i pomažu mu da se bolje aklimatizuje, prilagodi uslovima i za čak 95 posto smanji mogućnost obolijevanja. Jer ovakva praksa dokazano pomaže organizmu da se odbrani od hladnoće i prehlada na koje se, kada se već jednom malo prehladimo, lijepe i druge bakterije i virusi zbog kojih svaka, pa i najobičnija prehlada može izrasti u neku veću bolest. Onu koja se potom razvija brzinom munje kada prehlađen organizam zaključate u tople, zagrijane prostore, pišu ruski mediji.

Pa izađite, probajte...