navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Recept

Nadjev sami birajte: Torta od palačinaka koja se odmah jede

Da li ste ikada probali tortu od palačinaka? Ako niste, u nastavku vam donosimo super recept. 

Objavljeno: 17.02.2022. u 21:33
get url
text

Sastojci: 

2 jaja
400 g glatkoga brašna
400 ml mlakog mlijeka
200 ml vode
pola kašike soda bikarbone (ili 1 prašak za pecivo)
prstohvat soli
naribana korica od jednog limuna
vanilin šećer
nadjev po želji - pekmez, čokoladni namaz, šlag i bobičasto voće, krema za kolače...
po želji možete u smjesu dodati i malo kakaa - za čokoladniju varijantu.

Postupak:

Pomiješajte najprije sve suhe sastojke pa dodajte jaja i polako ulijevajte mlijeko i vodu. Mutite dok ne dobijete glatku smjesu, a ukoliko vam se učini previše gusta, dodajte još malo vode. Imajte na umu da bi trebale biti vrlo tanke.

Ostavite smjesu neka odstoji oko pola sata pa ispecite palačinke.

Kad su palačinke hladne, slažite ih na lijepi, okrugli tanjir tako da stavite jednu pa je premažete tanko željenim namazom, na to stavite drugu, premažete... i tako dok ne potrošite sve palačinke.
Tortu možete praviti samo s jednim nadjevom ili sa više njih. Na primjer, odlično se slažu čokoladni namaz i kiselkasti pekmez. U tom slučaju jedan red premažite čokoladnim namazom pa dva pekmezom, i tako do kraja.

Odlična kombinacija su i čokoladni namaz sa mljevenim lješnjacima ili orasima. Ako se odlučite na ovu varijantu, tada svaku palačinku vrlo tanko premažite namazom i posipajte po tome malo oraha ili lješnjaka.

Za nadjev vam može poslužiti i bilo koja krema za torte i kolače koju inače pripremate dok radite slastice. Također, u trgovinama imate za kupiti kreme i pudinge koji se ne kuhaju već se samo izmute sa malo hladnog mlijeka, i to je odlično rješenje ako nemate puno vremena za kuhanje krema.

Na kraju tortu od palačinki malo dekorirajte, recimo, šlagom i šumskim voćem ili glazurom od čokolade koja se pomalo cijedi sa strane, ili pak samo pospite šećerom u prahu. Poslužite svaku šnitu uz malo šlaga ili uz kuglu sladoleda s preljevom od voća ili čokolade.