open-navfaktor-logo
search
Čudno "prepoznavanje"
Nadležni "objasnili": Šta načelnik barske policije i Naser Keljmendi rade na kauču
Na jučerašnjoj sjednici Odbora za bezbjednosti i odbranu, zastupnik Socijaldemokratske partije Raško Konjević ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću pokazao fotografiju i rekao da je na toj slici pored Nasera Keljmendija, prema njegovim informacijama, novoimenovani načelnik CB Bar Veselin Tabaš.
27.04.2021. u 22:18
get url
text

– Ako je ovo borba protiv organizovanog kriminala, da u jednom pristojnom druženju Tabaš sjedi pored Keljmendija, onda mislim da treba barem da ispitate ove navode – kazao je Konjević, navodeći da samo daje sugestiju i da ne kriminalizuje bilo koga.

Sekulović je rekao da što se tiče te fotografije, poziva sve koji imaju bilo koji dokaz da ga dostave, istakavši da bi "volio da zna iz koje je godine ova fotografija". Dodao je da je vrlo moguće da je fotografija nastala u vrijeme mandata nekog prethodnog ministra, "tako da je moglo da se reaguje i tada".

Iz Uprave policije su sinoć naknadno iznijeli nevjerovatnu tvrdnju: da je fotografija "nastala 2011. godine tokom policijskog prepoznavanja u OB Ulcinj gdje je priveden Naser Keljmendi".

Međutim, fotografija koju je pokazao zastupnik Konjević – ne može biti sa "prepoznavanja". Prema proceduri, u slučaju da se želi obaviti prepoznavanje, potrebno je da više ljudi stane u vrstu, da su uglavnom iste ili približne visine, a osoba koja je dovedena onda, u prisustvu nadležnog tužioca, obavlja prepoznavanje, piše Pobjeda.

Na slici koju je Pobjeda objavila Vladimir Tabaš i Naser Keljmendi sjede nasmiješeni na kauču.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.