Velika potjera u Hrvatskoj

Nadmudrio mesare: Bik utekao iz klaonice, dva dana ga traže lovci, policija i veterinari

Objavljeno: 26.10.2019. u 14:08

Mještani putem društvenih mreža poručuju policiji da bika i ako ga nađu, treba poštedjeti kad je tako spretan i brz!

FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

U susjednoj Hrvatskoj već drugi dan traje potjera za bikom teškim oko  600 kilograma koji je jučer oko 17.20 sati pobjegao iz klaonice u Kaštel Starom prema šumi iznad naseljenog dijela Rudina, nedaleko od Splita.

I dok iz policije građane upozoravaju da je "bik  u bijegu i "ako ga uoče da se ne približavaju", mještani, kako prenose mediji, putem društvenih mreža poručuju policiji da "ako ga i nađu, trebali bi ga poštedjeti kad je tako spretan i brz!".

Pored policije u potragu za mudrim bikom uključili su se i članovi lokalnih lovačkih društava, kao i veterinari koji bi eventualno odbjeglu životinju uspavali i tako okončali potragu.

Jasno je da je mudri bik shvatio što mu se sprema i odlučio da još uvijek nije došao taj dan kada će postati biftek te tako, barem na trenutak uzeo sudbinu u svoje "papke", piše slobodnadalmacija.hr.

- Životinja se valjda uznemirila i osjetila se ugroženo. To su masivne životinje, zna biti neugodno. Bilo je ljudi u blizini - kazao je Petar Skejo, vlasnik klaonice.

Izvor:   Slobodna Dalmacija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije