open-navfaktor-logo
search
Trener Leipziga
Nagelsmann "naružio" Salihamidžića zbog potvrde transfera Upamecana
Bayern je prije nkoliko dana postao jedini tim koji je uspio ponoviti uspjeh Barcelone i u jednoj takmičarskoj sezoni osvojiti šest titula.
15.02.2021. u 17:02
get url
text

Dio zasluga za nevjerovatan uspjeh njemačkog velikana pripada i bivšem reprezentativcu Bosne i Hercegovine Hasanu Salihamidžiću.

VEZANI TEKST - Alaba odlazi: Salihamidžić hitno reagirao i Bayernu osigurao veliko pojačanje

Već nekoliko godina rođeni Jablaničanin slaže igrački roster tima sa Allianz Arene, a od prošlog ljeta je osim funkcije sportskog direktora dobio i mjesto u Izvršnom odboru Bayerna.

Jedini ozbiljan rival Bavarcima u Bundesligi je sastav RB Leipziga. Sastav iz Munchena ima trenutno četiri boda više i utakmicu manje od Leipziga, dok su svi ostali klubovi odavno izvan utrke za prvaka.

Upravo zato je objava direktora Bayerna Hasana Salihamidžića, koji je u petak neposredno prije susreta Leipziga i Augsburga potvrdio da su Bavarci kupili Leipzigovog stopera Dayota Upamecana.

- Presretan sam što mogu potvrditi da je tačno da smo završili transfer Dayota Upamecana - rekao je Salihamidžić za njemačke medije i dodao:

- Imali smo intenzivne i profesionalne pregovore sa Dayotom i njegovim agentom Volkerom Struthom u proteklih nekoliko mjeseci i sve je završeno.

Dva dana kasnije oglasio se trener Leipziga Julian Nagelsmann, koje je očito iznervirala informacija koju je Salihamidžić plasirao u javnost.

- Ekipa i ja bili smo skoncentrisani na utakmicu s Augsburgom i nismo davali previše na važnosti vijesti koja je stigla samo 20 minuta prije početka utakmice. Upamecano ima otkupnu klauzulu i on odlučuje o svojoj budućnosti, za sve ostalo morate pitati onog ko je mislio da je dobra ideja objaviti tu vijest 20 minuta uoči utakmice Bundeslige - poručio je Nagelsmann.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.