open-navfaktor-logo
search
Španski teniser
Najavio kraj karijere: Rafael Nadal zbog povrede neće nastupiti na Roland Garrosu
Španski teniserski as Rafael Nadal danas je saopćio da se povlači sa ovogodišnjeg French Opena jer se nije uspio oporaviti od povrede kuka, javlja Anadolija.
18.05.2023. u 19:20
get url
text

- Pretpostavljam da će mi sljedeća godina biti posljednja. To bi bio moj cilj, pokušati završiti i učiniti sljedeću godinu posljednjom u mojoj karijeri, barem s nadom da ću moći uživati ​​u njoj - rekao je Nadal na konferenciji za novinare na svojoj akademiji u Mallorci.

Ističući kako se nada da će biti spreman za nastup na Davis Cupu, Nadal je kazao da želi igrati i 2024. godine, a zatim okončati karijeru.

U objavi na Twitteru, organizatori French Opena su naveli da znaju da je Nadalu bilo teško donijeti odluku o nenastupanju na tom Grand Slam turniru te su mu poručili da će nedostajati na Roland-Garrosu.

- Čuvaj se kako biste se vratio jači na terene. Nadamo se da se vidimo sljedeće godine u Parizu - navodi se u saopćenju.

Nadal je prošle godine osvojio French Open, što mu je bio 22. Grand Slam naslov u pojedinačnoj konkurenciji.

U januaru je 36-godišnji Nadal izgubio od Amerikanca Mackenzija McDonalda na Australian Openu, nakon što je pretrpio povredu kuka.

Zbog te povrede ove godine nije nastupio na brojnim turnirima, kao što su Indian Wells, Miami Open, Madrid Open, Italian Open i Monte Carlo Masters.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.