Srijeda, 28.02.2024.
Početak radova (lijevo) i nastavak radova (desno)
FOTO: Faktor

Najavljen treći pokušaj za završetak izgradnje podzemne garaže u Sarajevu

Sapunica oko izgradnje podzemna garaže kod sarajevske Hitne pomoći se nastavlja i sada je određen i treći rok za završetak ovog projekta i ko zna dokle će biti skoro blokiran saobraćaj kod objekta ove zravstvene ustanove.

Prvi rok za završetak podzemne garaže kod Hitne pomoći u sarajevskoj Kolodvorskoj ulici prošao je 15. novembra 2020. godine. Garaža neće biti završena ni 26. aprila 2021. godine. Najnoviji zakazani rok za izgradnju garaže je juni 2021. godine.

Na licu mjesta smo se uvjerili da se radovi nastavljaju i primjetno je da je iskopana samo malo veća rupa. Izvođač radova je Unigradnja koja je počela sa izgradnjom 20. augusta 2020. godine. Investitor izgradnje podzemne garaže je Ministarstvo saobraćaja KS, a vrijednost ugovorenih radova je četiri miliona 422.600 maraka sa PDV-om.

Povodom određivanja drugog roka za završetak izgradnje podzemne garaže Mirza Hulusić, direktor Zavoda za izgradnju KS, izjavio je za Faktor u januaru:

- Izgradnja podzemne garaže nastavljamo u 2021. godini. Planirano je da izvođenje radova traje tri mjeseca i 26 dana, a rok počinje teći od dana uvođenja u posao. Rok za završetak ugovorenih radova će se produžiti do 26. aprila 2021. godine – obećao je Hulusić.

Iz Ministarstva saobraćaja ne odgovaraju na pitanja Faktora već mjesecima, a da je određen i treći rok za izgradnju podzemne garaže vidjeli smo na tabli izvođača radova.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh