open-navfaktor-logo
search
Za rekordni iznos
Najbogatiji čovjek na svijetu kupuje prava na ime Tottenhamovog stadiona?
U vrijeme kada svi sportski kolektivi nastoje koliko-toliko srezati budžet i smanjiti troškove, Totteham bi mogao zaključiti veliki posao.
16.04.2020. u 10:55
get url
text

Naime, kako pišu engleski mediji, Spursi bi mogli prodati prava na ime novoizgrađenog stadiona. Od eventualnog dogovora mogli bi profitirati 100 miliona funti, a Sportmail navodi kako bi stadion u budućnosti mogao nositi globalno poznate kompanije koja se bavi tehnologijom.

Iako se dogovor daleko od zaključivanja, dijelom iz zbog problema koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa, izvori tvrde da je među glavnim favoritima kompanija Amazon.

Za vlasnika poznate platforme za online kupovinu Jeffa Bezosa milijarda funti i ne bi bio pretjerano veliki iznos, s obzirom na to da je vrijednost dionica njegove kompanije skočila za čak 11 odsto što mu je donijelo nevjerovatnih 24 milijardi funti!

Ovaj rast vrijednosti dionica Amazona Bezosa je zacmentirao na vrhu liste najbogatijih ljudi na svijetu prema izvještaju Bloomberg Billionaires Indexa.

Amazon ima već jake veze sa Tottenhamom kroz snimanje dokumentarca "All or Nothing", a predsjednik londonskog kluba Danile Levy vjeruje da može osigurati ugovor koji će klubu po sezoni donositi 25 miliona funti, što bi bio daleko najbogatiji ugovor ovakve vrste u historiji sporta.

Ipak, spominje se da bi u cijelu priču mogao uskočiti Nike, koji je trenutno tehnički sponzor kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.