open-navfaktor-logo
search
Novi ugovor
Najbolja bh. odbojkašica produžila vjernost Monzi
Odbojkašica koja igra na poziciji primača servisa ugovor s članom italijanskog elitnog ranga produžila je na jednu godinu
03.07.2019. u 09:39
get url
text

Najbolja bosanskohercegovačka odbojkašica Edina Begić potpisala je novi ugovor s italijanskom ekipom Saugella Monza, s kojom je prošle sezone osvojila CEV-ov Challenge Cup.

Odbojkašica koja igra na poziciji primača servisa ugovor s članom italijanskog elitnog ranga produžila je na jednu godinu.

- Jako sam sretan što ću i naredne sezone igrati za Monzu - napisala je Edina na Instagramu, nakon što je dogovorila produženje saradnje s klubom koji je nedavno potresla smrt trenera Miguela Angela Falasce.

Edina je karijeru počela u Bratuncu, gdje je igrača od 2004. do 2009. godine, a nakon što je po jednu sezonu odigrala u Dobrinji i Hercegovcu, karijeru je nastavila na školovanju u SAD, da bi u sezoni 2015/2016 nastupala za Soverat. Od 2016. brani boje Monze.

Edinu nažalost nismo gledali u sastavu bh. reprezentacije u posljednjim susretima kvalfikacija za Evropsko prvenstvo, a razlog su bili konstantni bolovi u ramenu, koje pokušava sanirati i ovoga ljeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.