open-navfaktor-logo
search
Osvježava
Najbolje jesti na vrućinama: Supa od tikvica koju nije potrebno kuhati
Zadovoljit će glad, osvježiti vas u vrućim ljetnim danima, a nećete se namučiti s njenom pripremom
04.07.2019. u 19:38
get url
text

Pripremanje komplikovanih jela, koje zahtijeva kuhanje, prženje ili pečenje mnogi tokom ljeta izbjegavaju. Na visokim temperaturama najbolje je jesti laganu hranu, poput voća, salata, povrća, ribe i supe, a mi vam donosimo recept za osvježavajuću supu koju nije potrebno kuhati.

Zadovoljit će glad, osvježiti vas u vrućim ljetnim danima, a nećete se namučiti s njenom pripremom.

 Sastojci za četiri osobe: 
0,5 kg tikvica
1/2 manjeg crvenog luka
200 ml mlijeka 
100 grama svježeg bosiljka 
1 češanj češnjaka 
2 kašike iscijeđenog soka od limuna 
2 kašike ekstradjevičanskog maslinova ulja 
malo limunove korice (samo od organski uzgojenog limuna)
sol i biber

Priprema:
Stavite u blender luk i tikvice te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. U nju polako dodavajte mlijeko, ulje, limunov sok i listove bosiljka. Posolite i pobiberite po želji te poslužite s nekoliko listića svježeg bosiljka i koricom limuna. Ovako pripremljenu supu možete držati u frižideru prije posluživanja. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.