open-navfaktor-logo
search
Pogledati
Najbolji filmovi u 2019. godini snimljeni po istinitim događajima
Ukoliko imate slobodnog vremena pročitajte recenzije ili pogledajte trailere, izaberite film i odmorite se, uz obavezne kokice
12.01.2020. u 09:48
get url
text

U protekloj godini u kinima su se mogla pogledati odlična filmska ostvarenja koja su nastala na temelju istinitih životnih priča.

Ukoliko imate slobodnog vremena pročitajte recenzije ili pogledajte trailere, izaberite film i odmorite se, uz obavezne kokice.

1. Borba s mojom porodicom - Fighting with My Family

Izvršni producent ove sportske drame koja ima elemente i komedije je Dwayne Johnson, a scenarij je temeljen na dokumentarcu iz 2012.

Film govori o Paige, mladoj djevojci koja napušta svoju porodicu kako bi prošla kroz svijet profesionalnih borilačkih sportova. Glavne uloge tumače Florence Pugh i Dwayne Johnson.

2. Saint Judy 

Film govori o Judy Wood, koju glumi Michelle Monaghan. Ona je advokat za migracije u borbi za promjenu zakona o pružanju azila u SAD-u, koji bi prepoznao žene kao osjetljivu grupu. Wood je svoje snage usmjerila kako bi pomogla Afganistanki Asefi (Leem Lubany ), koja je pobjegla iz svoje zemlje zbog aktivizma za prava žena.

3. Hotel Mumbai

Priča se temelji na terorističkom napadu na Taj Mahal koji se dogodio 2008. U središtu su žrtve napada, kao i preživjeli. Glavnu ulogu konobara Arjuna tumači Dev Patel, dok su u ostalim ulogama Armie Hammer i Nazanin Boniad.

4. Bilo jednom u Hollywoodu - Once Upon a Time in Hollywood

Quentin Tarantino daje svoje tumačenje historije predstavljajući okrutno ubistvo glumice Sharon Tate i klana serijskog ubice Charlesa Mansona. Radnja prati dva izmišljena lika - Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio) i Cliffa Bootha (Brad Pitt), njegovog najboljeg prijatelja. Rick je televizijski glumac čija je slava već iščezla, dok je Cliff njegov kaskader i dvojnik. Ovaj film Tarantinova je nostalgična oda starom Hollywoodu.

5. Judy 

Film Judy je o životu nezaboravne Judy Garland koju igra Renee Zellweger. Film pruža dragocjene trenutke ne samo svojim scenama, već i složenom ljudskom pričom o zaposlenoj majci u čiji život su neprestano upereni reflektori.

6. Prevarantice s Wall Streeta - Hustlers

Priča prati četiri žene zaposlene u striptiz klubu koje postaju ozloglašene po tome što prvo drogiraju svoje klijente, a zatim opustoše njihove kreditne kartice. Glumačka postava je ispunjena kako zvijezdama u usponu, tako i ostvarenim imenima, među kojima prednjači Jennifer Lopez u ulozi Ramone. U ostalim ulogama su Constance Wu, Lili Reinhart i Keke Palmer, a pojavljuju se još i Cardi B, Lizzo, Usher i G-Eazy.

7. Trial by Fire 

Ova drama govori o vezi između čovjeka osuđenog na smrt, ulogu tumači Jack O’Connell, i dramaturginje Elizabet Gilbert (Laura Dern). Priča vas uvlači od samog početka i služi kao podsjetnik da nada stanuje čak i u najmračnijim uglovima.

8. Irac - The Irishman

U svom najnovijem ostvarenju Martin Scorcese predstavlja uzbudljivo svjedočenje o pridruživanju Franka Sheerana (Robert De Niro) zločinačkoj porodici Bufalino, koju predvodi glumac Joe Pesci u ulozi Russella Bufalina. Glumački trojac upotpunjuje Al Pacino, koji glumi Sheeranovog saradnika Jimmyja Hoffu. Film je već proglašen jednim od najboljih u 2019. bez obzira na činjenicu što traje 3 sata i 45 minuta.

9.  A Beautiful Day in the Neighborhood 

Glavnu ulogu gospodina Rogersa tumači Tom Hanks. Priča prati novinara (Matthew Rhys) koji svojom pričom o televizijskoj ikoni Fredu Rogersu postiže više nego što je zapravo namjeravao.

10. One su bombe - Bombshell

Priča svjedoči o nedavnim događajima na Fox Newsu koji se tiču medijskog konsultanta Ailesa, optuženog da je seksualno zlostavljao novinarke s Foxa. U glavnim ulogama su Charlize Theron, Nicole Kidman i Margot Robbie.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.