open-navfaktor-logo
search
Zamjena za Kolarova
Najbolji hrvatski bek seli kod kapitena Zmajeva?
Da u svemu ima istine potvrdio je i legendarni kapiten Liverpoola Steven Gerrard, koji sjedi na klupi škotskog velikana
14.01.2020. u 17:04
get url
text

Iako iskusni Aleksandar Kolarov, koji igra na poziciji lijevog beka, ima ugovor s Romom do ljeta 2021. godine, čini se kako se rimski sastav sprema za kupovinu igrača koji bi trebao naslijediti srbijanskog reprezentativca.

Kako pišu pojedini italijanski mediji klub našeg Edina Džeke zainteresovan je za angažman 27-godišnjeg Borne Barišića, hrvatskog fudbalera koji trenutno nastupa za Glasgow Rangerse.

Da u svemu ima istine potvrdio je i legendarni kapiten Liverpoola Steven Gerrard, koji sjedi na klupi škotskog velikana.

- Da. Istina je i nije ni čudo da je istina. Pa Barišić je najbolji hrvatski lijevi bek, a Roma ne da ga sada lovi nego ga prati i želi već duže vrijeme! Naravno, dečko je pod ugovorom sa nama i mi želimo da ostane u Glasgowu. U stalnom smo kontaktu s njegovim menadžerom i čekamo rasplet - rekao je trener Rangersa za Daily Record.

Transfermarkt vrijednost Hrvata procjenjuje na 1.75 miliona eura, no u Italiji tvrde kako sasvim sigurno vrijedi oko pet miliona eura.

Procjena medija na Čizmi i nije daleko od istine jer je Barišić u 15 ovosezonskih nastupa u prvenstvu upisao sedam asistencija, a postigao je i dva gola, dok je još četiri asista zabilježio u šest mečeva Evropske lige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.