open-navfaktor-logo
search
Liječio Salihamidžića
Najbolji sportski doktor na svijetu otkrio šokantan podatak
Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt od 1977. godine radi kao Bayernov doktor, s kratkim prekidom u vrijeme dok je trener Bavaraca bio Pep Guariola.
30.01.2020. u 10:59
get url
text

Zbog španskog stručnjaka jedan od najpriznatijih doktora u svijetu sporta, mnogi će reći najbolji, morao je nakratko napustiti njemačkog velikana, pored kojeg je godinama i glavni doktor fudbalske reprezentacije Njemačke.

Müller-Wohlfahrt spasio je brojnim fudbalerima karijere, čak i onima koji nisu nosili dres Bayerna ili imali status reprezentativca Njemačke.

Ugledni doktor dao je zanimljivu izjavu u kojem je okrivio svoje kolege.

- Polovina svih dijagnoza koje se odnose na povrede mišića su pogrešne - kazao je Müller-Wohlfahrt, te dodao:

- Jako sam kritičan kada je riječ o dijagnozama. Moje je mišljenje da je polovina dijagnoza koje se osdnose na mišiće pogrešna. Snimci magnetnom rezonancom obično pokazuju dobru sliku, ali često griješe. Kod povrede mišića mnogo više vjerujem svom dodiru. Mlađim kolegama mogu samo savjetovati da budu oprezni i kiritčni kod tumačenje snimaka. Ipak, mi brinemo o pacijentima, ne o slikama.

Poznati doktor brinuo se i za sadašnjeg sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića, ali kaže da je dobar prijatelj brace, Jens Jeremis, bio jedan od najtežih pacijenata.

- Reći ću vam samo jedan primjer. Njegova potkoljenica u finalu SP-a 2002. godine bila je razrezana, ali on nije dozvoljavao izmjenu. Tvrdoglav je bio i Mark Van Bommel - otkrio je 77-godišnji doktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.