open-navfaktor-logo
search
Pred duel 4. kola
Najbolji strijelac Čelika "prijeti" Željezničaru
Čelik je, sa sedam od mogućih devet bodova, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka te je najavio mogući izlazak iz dugogodišnje krize
06.08.2019. u 07:54
get url
text

Dva od tri gola, koliko su ukupno u prva tri kola postigli nogometaši Čelika, postigao je Ermin Huseinbašić (26 godina), koji je ljetos stigao iz Zvijezde 09.

Huseinbašić je, nakon utakmice u Vrapčićima, gdje je postigao gol za izjednačenje u pobjedi protiv Veleža rezultatom 2:1, zbog bolova u leđima propustio je sinoćnji, prvi zajednički trening svog tima nakon tog meča.

- Imam neku povredu leđa, ali nije ništa strašno. Nadam se da ću već od sutra moći početi trenirati. Ovo je samo jedna mala pauza, nemam nikakvih terapija - napominje Huseinbašić, koji dodaje kako će biti spreman za subotnju derbi utakmicu 4. kola BHT Premijer lige protiv Željezničara.

Nakon te utakmice, Čelik ili Željo pobjedom mogu ostati sami na vrhu tablice, jer u meč ulaze s istim brojem bodova kao i vodeće Sarajevo, koje je odgodilo svoj meč 4. kola u Širokom Brijegu.

- Poslije utakmica do sada, možemo se nadati pobjedi protiv Željezničara - smatra Huseinbašić, koji najavljuje da će svaki igrač, pojedinačno, dati sve od sebe kao što je to bilo i u prva tri meča.

- Sigurno je da sam zadovoljan početkom sezone. Ali za nešto više, koji su nam dometi, prerano je još govoriti - oprezan je Huseinbašić, koji se do sada pokazao kao najbolje ovoljetno pojačanje zeničkog premijerligaša.

Huseinbašić je postigao jedini gol u prvoj utakmici, u pobjedi u Širokom Brijegu, a bio je strijelac i protiv Veleža.

Čelik je, sa sedam od mogućih devet bodova, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka te je najavio mogući izlazak iz dugogodišnje krize.

- Nije mala stvar pobijediti Široki na Pecari, odigrati protiv jedne odlične ekipe Sarajeva neriješeno u Zenici i pobijediti Velež u Mostaru - ističe Huseinbašić te dodaje kako će liga biti dosta izjednačena i da nema nepobjedivih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.