open-navfaktor-logo
search
Idealnih 11
Najbolji tim 10. kola Premijer lige BiH u izboru Faktora
Susrete desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine definitivno je obilježio prekid meča u Vrapčićima između Veleža i Borca kod vodstva gostiju s 2:0.
23.09.2021. u 20:32
get url
text

Upravo je utakmica koju je Takmičarska komisija FSBiH dan kasnije registrovala s 3:0 u korist aktuelnih prvaka zasjenila i dešavanja u gradskom derbiju, u kojem je Sarajevo na Koševu rezultatom 2:0 nadigralo Željezničar.

Sportska redakcija portala Faktor.ba odabrala je tim 10. kola PLBiH kojeg čine: Samed Hodžić (Radnik), Mirko Oremuš (Sarajevo), Bojan Batar (Radnik), Ivan Šubert (Radnik), Tomislav Čuljak (Široki Brijeg), Stojan Vranješ (Borac), Asim Zec (Leotar), Miloš Aćimović (Leotar), Darko Bodul (Sarajevo), Tonći Mujan (Široki Brijeg) i Mersudin Ahmetović (Sarajevo).

Samed HODŽIĆ, Bojan BATAR, Ivan ŠUBERT (FK Radnik): Mladi golman Radnika odlično je iskoristio priliku koju mu je Vlado Jagodić ukazao još u devetom kolu na gostovanju kod Posušja. Dvadesetjednogodišnji čuvar mreže susret u kojem je njegov tim izvojevao pobjedu protiv drugog najefikasnijeg tima PLBiH završio je sa sedam odbrana i uspio sačuvati svoju mrežu, uz dvije sjajne intervencije.

Bojan Batar je u sedmom ovosezonskom nastupu postigao prvjenac u dresu Radnika, i to pogodak koji je Zrinjskom nanio prvi poraz ove sezone, a tim iz Semberije stigao je do prve pobjede.

Odličan posao uz Batara u defanzivi je odradio i iskusni Ivan Šubert, fudbaler koji već godinama komanduje zadnjom linijom tima iz Bijeljine.

Mirko OREMUŠ, Darko BODUL, Mersudin AHMETOVIĆ (FK Sarajevo): Prvom asistencijom ove sezone Oremuš se pobrinuo za vodeći gol Sarajeva u gradskom derbiju, a iskusni Mersudin Ahmetović je njegovo proigravanje pretvorio u svoj ovosezonski prvjenac.

Prvi derbi Darka Bodula u bordo dresu navijači neće pamtiti po posebno sjajnoj partiji odličnog veznjaka, koji je već ove sezone pokazao da je istinski majstor lopte. Ipak, da je to zaista tako 32-godišnji veznjak Sarajeva potvrdio je u 58. minuti kada je maestralno pogodio iz slobodnog udarca za konačnih 2:0. Bio je to treći Bodulov pogodak ove sezone, a na svom kontru ima i tri asistencije.

Tomislav ČULJAK, Tonći MUJAN (Široki Brijeg): Fudbaleri Širokog Brijega konačno su stigli do prve pobjede. Hercegovački sastav nanio je ekipi Tuzla Cityja prvi poraz u ovoj sezoni, a još jednu dobru partiju u dresu tima sa Pecare pružio je Tomislav Čuljak.

Ipak, prvo ime susreta na Pecari bio je Tonći Mujan. Ofanzivc domaćeg tima izborio je penal, koji je u 1:0 u 14. minuti pretvorio Bože Vujoke, da bi pet minuta kasnije Mujanov u mrežu gostiju pospremio Daniel Lukić za 2:0.

Stojan VRANJEŠ (Borac): Kapiten Banjalučana bio je prvo ime susreta koji je u 82. minuti prekinut u Vrapčićima. Iskusni veznjak bio je dvosutrki strijelac za aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine u meču koji je kasnije rezultatom 3:0 registrovan u korist Borca. 

Asim ZEC, Miloš AĆIMOVIĆ (Leotar): Trebinjski klub je uvezao dvije pobjede. Velika tri boda s Koševa "oplemenili" su s nova tri u duelu s Rudarom kojeg su savladali s 2:1. Tim Branislava Krunića slavio je zahvaljujući golovima Miloša Aćimovića i Asima Zeca.

Odlično proigavanje Zeca u sedmoj minuti Aćimović je pretvorio u svoj drugi ovosezonski pogodak, ali i u drugu asistenciju za svog saigrača. Kasnije je Zec bio siguran egzekutor najstrožije kazne za konačnih 2:1 i važnu pobjedu sastava sa Polica.

Trener kola: Goran Sablić

U prvom gradskom derbiju na klupi Sarajeva Goran Sablić je upisao svi trijumf. Pobjeda je stigla u izuzetno važnom trenutku za njegov tim, koji je samo nekoliko dana ranije na istom terenu poražen od Leotara. Za Bordo tim ovo je bila tek druga pobjeda u petom ovosezonskom meču na domaćem terenu, no sigurno pshiloški najvažnija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.