open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Najbolji tim 4. kola PLBiH: Proradila veza Bekić - Bilbija, Bodul ima "ono nešto"
Proteklog vikenda odigrane su utakmice 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
10.08.2021. u 19:36
get url
text

Na šest utakmica viđeno je 10 golova i čak pet crvenih kartona.

Vodeću poziciju zadržala je Sloboda koja je na Tušnju remizirala protiv Širokog rezultatom 0:0. Pobjednički niz nastavio je Tuzla City trijumfom u Trebinju protiv Leotara sa 0:2, dok je Zrinjski u Mostaru razbio Željezničar sa 3:0. Prvu pobjedu upisalo je Posušje protiv Borca 1:0, što je Banjalučanima prvi ovosezonski poraz, dok je Sarajevo u Prijedoru nadigralo Rudar sa 2:0. Bodove su podijelili Radnik i Velež (1:1).

Redakcija portala Faktor odabrala je najboljih 11 iz 4. kola bh. elite.

Igor SAVIĆ, Almir BEKIĆ, Nemanja BILBIJA (ZRINJSKI) - Trojica igrača koja su se istakla u pobjedi Mostaraca nad Željom (3:0). Savić je postigao vodeći gol, imao 91 posto uspješnih dodavanja, 13 oduzetih lopti i čak 12,36 pretrčanih kilometara. Bekić je dva puta u glavu "pogodio" Bilbiju, a kapiten Zrinjskog dva puta matirao golmana Želje.

Belmin DIZDAREVIĆ, Darko BODUL (SARAJEVO) - Toplo-hladno. To je sistem po kojem igra Bordo tim na startu sezone. Pobjeda u Prijedoru izgleda kao rutinska, mada je kod rezultata 0:0 meč mogao otići i u drugom pravcu. Neke izgledne prilike Rudara ukrotio je Dizdarević, dok je Bodul asistirao za prvi gol Sarajeva, a kod drugog pogotka, odnosno autogola Prijedorčana oštro je ubacio u šesnaesterac. Osim toga, Bodul je pokazao i da ima "ono nešto" i da bi mogao biti istinsko pojačanje za tim s Koševa.

Ajdin NUKIĆ, Belmin MEŠINOVIĆ (TUZLA CITY) - Izabranici Husrefa Musemića stopostotni su poslije tri odigrane utakmice. Trijumf u Trebinju potvrda je dobre forme, a u dobroj formi su i mlade snage Tuzlaka. Kapiten Nukić u Trebinju je bio odgovoran u odbrani, a konstantno se po desnoj strani ubacivao i u napad. Mešinović je stigao

Dominik BEGIĆ, Ante-Dario STIPIĆ (POSUŠJE) - Ekipa Posušja je postigla prvi gol nakon povratka u Premijer ligu i stigla do prve pobjede i to protiv Borca. Begić je pogotkom srušio Banjalučane, a sjajno ga je proigrao Stipić.

Jure OBŠIVAČ (ŠIROKI BRIJEG) - U Tuzli je meč okončan bez pogodaka, a najveći "krivci" za netaknute mreže su odbrambeni bedemi dva tima. Bedem Širokobriježana predvodio je stadardno dobri Obšivač.

Kenin DEVEDŽIĆ (SLOBODA) - Mic po mic, do nezamjenjive pozicije u startnih 11. Mladi Devedžić pruža dobre partije, dobro se i snalazi u tandemu s iskusnim Jusićem.

TRENER KOLA

Denis ĆORIĆ (POSUŠJE) - Poslije poraza od Želje razmišljao je i o odlasku s klupe, ali je dobio povjerenje klupskog menadžmenta, što se u konačnici isplatilo. Ovoga puta Posušje je dobru igru krunisalo pogotkom. Povratnik u Premijer ligu u potpunosti je nadigrao prvaka BiH, a Ćorić nadmudrio kolegu Milinkovića i ograničio Banjalučane na jednu (polu)priliku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.