open-navfaktor-logo
search
Ples kuglica
Najčudniji žrijeb Lige prvaka ikad: Pogledajte četvrtfinalne i polufinalne parove
Žrijeb završnice Lige prvaka, takozvanog final eighta kojem će domaćin biti Lisabon, održan je danas u sjedištu UEFA-e u Nyonu.
10.07.2020. u 12:29
get url
text

Plasman u četvrtfinale izborili su Atalanta, Atletico Madrid, Leipzig i PSG, a za preostala četiri mjesta konkurišu Manchester City - Real Madrid (Englezi imaju 2:1 iz prve utakmice), Bayern - Chelsea (3:0), Juventus - Lyon (0:1) i Barcelona - Napoli (1:1). Revanš-dueli osmine finala Lige prvaka igraju se 7. i 8. augusta na stadionima ekipa koje su i trebale biti domaćini.

Mečevi četvrtfinala elitnog klupskog takmičenja igraju se od 12. do 15. augusta u portugalskog prijestolnici. Za 18. i 19. august zakazani su polufinalni dueli, a veliko finale igrat će se 23. augusta na stadionu Benfice.


Parovi četvrtfinala:

Real Madrid/Manchester City - Lyon/Juventus

Leipzig - Atletico Madrid

Napoli/Barcelona - Chelsea/Bayern

Atalanta - Paris Saint-Germain

Potencijalni parovi polufinala:

Pobjednik prvog četvrtfinalnog duela - Pobjednik trećeg četvrtfinalnog duela (Real Madrid/Manchester City - Lyon/Juventus; Napoli/Barcelona - Chelsea/Bayern)

Pobjednik drugog četvrtfinalno duela - Pobjednik četvrtog četvrtfinalnog duela (Leipzig - Atletico Madrid; Atalanta - PSG)

UEFA je donijela odluku da se završni turnir igra bez prisustva navijača.

Za razliku od ranijih sezona, ova je specifična po mnogo čemu, a prvi put u historiji završnica će se igrati na ovakav način. Vrijedi istaknuti da će se u četvrtfinalu, polufinalu i finalu igrati po jedan duel. Glavni krivac je koronavirus.

Aktuelni prvak Evrope, tim Liverpoola, neće imati priliku da brani titulu jer je svoj nastup završio u osmini finala. Redse je eliminirao Atletico Madrid.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.