navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Osvježite se

Najjednostavniji cheesecake s jagodama: Gotov za samo 10 minuta

Iskoristite sezonu jagoda i napravite jednostavni cheesecake iz čaše koji će biti gotov za čas

Objavljeno: 20.06.2019. u 09:19
get url
text

Silne kolače najbolje bi bilo izbjegavati tokom ljeta, a umjesto njih posegnite za laganim, voćnim i kremastim okusima. Možete iskoristiti sezonu jagoda i napraviti jednostavni cheesecake iz čaše koji će biti gotov za čas. Umjesto jagoda možete koristiti i maline, borovnice ili drugo bobičasto voće po želji.

Sastojci za dvije osobe:

125 grama sira mascarpone

150 grama jagoda

4 keksa

1 limun

1 žlica kristalnog šećera

2 kašike šećera u prahu

1 kašika putera

Priprema:

U loncu zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu kašiku limunovog soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno tri do četiri minute. Zdrobite kekse u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim puterom. Rasporedite smjesu na dvije čaše, i utisnite je na dno. Izmiješajte sir mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu. Preko keksa stavite sirnu kremu, a preko kreme umak od jagoda.