navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ukusno

Najjednostavniji recept za roladu s jagodama

Ako ste u potrazi za desertom u koji ćete ubaciti jagode, mnogima omiljeno proljetno voće, u nastavku pronađite  najjednostavniji recept za roladu nakon koje će vaši ukućani lizati prste.

Objavljeno: 11.05.2021. u 08:00
get url
text

TIJESTO ZA ROLADU S JAGODAMA:
- 4 jaja
- 4 velike kašike brašna
- 4 velike kašike šećera

NADJEV ZA ROLADU S JAGODAMA:
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 40 dag jagoda

PRIPREMA ROLADE S JAGODAMA:

1. Upalite peć na 180 stepeni.

2. Odvojite bjelance od žumanaca. U žumance dodajte šećer i izmiksajte. U drugoj zdjeli napravite snijeg od bjelanaca.

3. Naizmjence u smjesu žumanaca i šećera dodajte po kašiku brašna i šlaga pa lagano i sporo umiješajte u smjesu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite pripremljeno brašno i šlag. Smjesa će na početku biti gušća, a na kraju rjeđa i pomalo pjenušava.

4. Plitki limeni pleh obložite papirom za pečenje. Izlijte smjesu u pleh i lagano je rasporedite. Stavite smjesu u peć i pecite maksimalno 10 minuta. Kada površina tijesta bude zlatna, tijesto je gotovo.

5. Čim tijesto izvadite iz peći prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu, strana na kojoj je papir mora biti gore tj. gledati "prema vama". Kuhinjskim kistom i vodom navlažite papir za pečenje jer ćete ga tako lakše skinuti s tijesta. Lagano prstima povlačite papir dok ga u potpunosti ne uklonite, a zatim tijesto zarolajte u krpu i pustite da se malo ohladi.

6. Jagode operite, očistite i narežite na komadiće željene veličine. Slatko vrhnje mikserom pretvorite u šlag.

7. Odmotajte ohlađeno tijesto, premažite šlagom na koji ćete potom poslagati narezane jagode i ponovno zarolajte. Gotovu roladu izvana po želji možete posipati šećerom u prahu ili ukrasiti šlagom.