open-navfaktor-logo
search
Tlo ne miruje
Najmanje šest poginulih u jučerašnjem zemljotresu koji je pogodio Tursku
U sinoćnjem zemljotresu koji je pogodio južni turski grad Hatay poginulo je šest osoba, javlja Anadolija.
21.02.2023. u 07:47
get url
text

Ekipe za potragu i spašavanje tokom noći ispod ruševina zgrade u Antakyji su spasile jednu, te izvukle tijela još tri osobe.

Kako je javio reporter Anadolije, spasioci su ispod ruševina zgrade u Antakyji radili na izvlačenju četiri osobe, a radi se o radnicima firme za selidbe, koji su pokušavali iznijeti stvari iz oštećenog objekta.

Selman Hallak, jedan od radnika firme, kazao je da su se stradali u objektu našli zbog transporta stvari, a da je on u samom trenutku zemljotresa krenuo da doveze vozilo.

- Četiri osobe su bile unutra, a jedna je preživjela - rekao je Hallak za Anadoliju.

Ministar unutrašnjih poslova Turkiye Suleyman Soylu je sinoć izjavio da su tri osobe poginule u zemljotresu koji je u 20.04 sati po lokalnom vremenu pogodio Hatay.

U zemljotresu u Hatayu je povrijeđeno više od 290 ljudi, od čega je 18 sa teškim povredama, potvrdio je turski ministar zdravstva Fahrettin Koca.

Zemljotres jačine 6,4 stepena po Richteru pogodio je sinoć okrug Defne u turskoj provinciji Hatay u 20.04 sati po lokalnom vremenu. Tri minute kasnije, uslijedio je još jedan zemljotres magnitude 5,8, čiji epicentar se nalazio u okrugu Samandag u provinciji Hatay.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.